کتاب انسانهای گرافیکی به قلم پدرام حکیم زاده، نمادشناسی اندام انسان را مورد مطالعه قرار داده و در انتها نود تصویر گرافیکی انسان اثر یوهانا گودمن را نشان میدهد. یوهانا گودمن، هنرمند ساکن نیویورک، عناصر طبیعت، هنر، معماری و مد را با هم ترکیب میکند تا چهرههای شگفتانگیز، دراز و کشیده خود را به وجود آورد.
او موجودات خیالی الهامبخش خود را از طیف گستردهای از منابع، از جمله رئالیسم جادویی، سوررئالیسم و سمبولیسم ترسیم میکند و به طور خاص به آثار هنری فرهنگی مانند تالیسم، بت، توتم و همه موضوعات اسطورهای که همه را احاطه کرده است، اشاره میکند. این شخصیتها کامپوزیتهایی هستند که مفاهیم مبارزه، آسیبپذیری، صنعت، جهانی و شخصی را در بر میگیرند. آنها این هویتها را همانطور که از طریق تاریخ، هنر، ادبیات و تجارت به تصویر کشیده شده است، ارجاع میدهند.
در چین و ایران و بسیاری از فرهنگهای دیگر، پای کوچک نمادی از زیبایی به شمار میآمده است. برخی از خدایان اساطیری با داشتن پاهای بزرگ، عظمت و اقتدار خود را جلوه گر میساختند. در هند، پای چپ نماد آزادی ارواح و پناهگاه ابدی آنهاست. پای راست نیز وقتی بر روی اهریمن لاکپشت مانندی قرار گرفته است که نماد اهریمن فراموشی است؛ مظهر شب غفلت و جهل است که موجب فراموشی حقایق باطن میگردد و توجه انسان را به سوی حق معطوف میسازد.
جای پای مقدسین نه تنها در ادیان غیر ابراهیمی بلکه در یهود، مسیحیت و اسلام نیز اهمیت به سزایی دارد و مورد احترام و تقدس قرار گرفته است. در مکانهای متعددی، آثاری باقی مانده از جای پا وجود دارد که مردم آنها را به مقدسین از جمله پیامبران نسبت میدهند.
میتوان به مقام ابراهیم در کنار کعبه، جای پیامبر اسلام در مسجدالاقصی و… اشاره کرد. مسیحیان معتقدند که مسیح پاهای پیروانش را در پنج شنبه مقدس – پاشویان؛ آخرین پنجشنبه پیش از عید پاک – به نشانه تواضع شست. به این ترتیب شستن پای دیگران، فروتنی و خاکساری را نشان میدهد؛ به خصوص اگر افراد صاحب قدرت این کار را انجام دهند.